Hírek
A vásárlók biztonsága a mi biztonságunk

2011. április 21-én, csütörtökön éves értékelő sajtótájékoztatót tartottak a fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági szervek Kecskeméten, a Fornetti központi telephelyén.

A sajtótájékoztató témája a húsvéti ünnepkörhöz tartozó célellenőrzések eredményeinek ismertetése volt, illetve az élelmiszer-előállítói felelősségvállalás a fogyasztók biztonsága érdekében.

Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Dr. Bognár Lajos a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke Dr. Kerényi János a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője, Dr. Fülöp Zsuzsanna a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője adtak tájékoztatást a célellenőrzések tapasztalatairól.

Palásti József Franchise alapító tulajdonos az élelmiszer-gyártói felelősségvállalás kapcsán beszélt arról a fantasztikus és egyedülálló rendszerről, amit a termékek biztonsága és kiváló minősége érdekében a Fornetti használni kezdett a kecskeméti üzemében.

A saját fejlesztésű, informatikai alapú Üzemi Mérő Adatgyűjtő Rendszer (ÜMAR) lényege, hogy végig követi a termék útját és megfelelőségét az alapanyagtól a fagyasztott termék csomagolásáig. 30 fixen telepített szenzor ellenőrzi és a központi adattárban adminisztrálja a tészta fizikai paramétereit, a maghőmérsékletét különböző készültségi állapotban, a termékben lévő összetevők arányait, súlyt, páratartalmat.

Ennek a rendszernek az előnyeit felismerve, illetve mintegy kiegészítéseként megkezdte működését a húsvéti termékek gyártása során a szintén saját fejlesztésű Digitális Minőségellenőrzési Rendszer (DIMER) is. Lényegét tekintve ez a rendszer hasonlít az előzőhöz, csak ez mobil, ezzel biztosítva bármely Fornetti üzemben az azonnali telepítés lehetőségét, illetve a minőségellenőrök és a termelésirányítók egymástól független munkáját. A rögzített adatok azonnal a központi adattárba kerülnek, amelyek azonnali kontroll lehetőségét biztosítják az arra jogosultaknak, amellett, hogy bármikor visszakereshetők és ellenőrizhetők a legfontosabb minőségi és biztonsági értékek. Ezt a rendszert két területen használja a Fornetti, egyrészt a nemzetközi franchise azon üzemeiben, ahol még nem működik az Üzemi Mérő Adatgyűjtő Rendszer, másrészt a területi képviselők boltellenőrzése során, hiszen a Fornetti nem csak a gyári félkész termékeknél, hanem a végfelhasználásig, vagyis a bolti technológiai fegyelem betartásáig ügyel a termékminőségre és biztonságra.

Palásti József elmondta azt is, hogy például egy Tiroli rétesben közel 20 különböző beszállító terméke jelenik meg, éppen ezért nem mindegy, hogy a Fornetti mekkora hangsúlyt fektet az élelmiszerbiztonságra. Ezért szigorú feltételeket szab önmagára és az alapanyag beszállítóira egyaránt. A szerződéskötést alapos vizsgálatok előzik meg, de folyamatos a rendszeres beszállítók ellenőrzése is. Aki élelmiszer előállításra vállalkozik, annak a mindenkori kockázati körülmények között a maximális biztonságot kell garantálnia a fogyasztói részére.

Média megjelenés:

 


Nézze meg összefoglalónkat a képre kattintva.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.