Magyarországon a lakosság jelenlegi (2000-es évek) táplálkozási szokásait tekintve átlagosan 38-40%-ra becsülhető a zsír (és olaj) fogyasztásból származó energia-bevitel. Élettanilag 25 %is elég lenne, de ennyi viszont feltétlenül kell, ennek oka – azon túl, hogy az aromaanyagok a zsírokban dúsulnak s ezért a magas élvezeti értékű, jó érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek általában nem zsírszegények – a következő 3 indok:
Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a FORNETTI termékpalettája nagyon változatos, rendkívül sokféle és eltérő összetételű termék kerül forgalomba. Vannak zsírban dúsabb termékek, közepes, illetve mérsékelt zsírtartalmú készítmények s vannak kifejezetten zsírszegény termékek is, ilyenek a fehér pékáruk. Tehát az egyéni ízlésnek és a táplálkozásbiológiai elvárásnak megfelelően van lehetősége a fogyasztónak a választásra.
Szabó S. András