Hírek
FORNETTI termékek és a zsiradékbevitel

Magyarországon a lakosság jelenlegi (2000-es évek) táplálkozási szokásait tekintve átlagosan 38-40%-ra becsülhető a zsír (és olaj) fogyasztásból származó energia-bevitel. Élettanilag 25 %is elég lenne, de ennyi viszont feltétlenül kell, ennek oka – azon túl, hogy az aromaanyagok a zsírokban dúsulnak s ezért a magas élvezeti értékű, jó érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek általában nem zsírszegények – a következő 3 indok:

  1. a vitaminok egy része zsíroldható, ezért alacsony zsírbevitel esetén felléphet vitaminhiány
  2. a zsírokat és olajokat felépítő zsírsavak egy része esszenciális (létfontosságú), tehát bevitelük nem nélkülözhető
  3. vannak olyan, nem esszenciális zsírsavak is (ezek többszörösen telítetlen zsírsavak) amelyek fogyasztása kedvező, betegségmegelőző, azaz életminőséget javító hatású

Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a FORNETTI termékpalettája nagyon változatos, rendkívül sokféle és eltérő összetételű termék kerül forgalomba. Vannak zsírban dúsabb termékek, közepes, illetve mérsékelt zsírtartalmú készítmények s vannak kifejezetten zsírszegény termékek is, ilyenek a fehér pékáruk. Tehát az egyéni ízlésnek és a táplálkozásbiológiai elvárásnak megfelelően van lehetősége a fogyasztónak a választásra.

Szabó S. András

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.