Gasztrobloggerek készítettek BakeFitt alapú szendvicsrecepteket
Olaszos bresaola bagett, teriyaki csirkés valamint a kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal - a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztrobloggerei 2017 augusztusában a Fornetti segítségével megmutatták, hogy egy szendvics jóval több lehet a sonka plusz lapkasajt kombinációjánál. Az ínycsiklandozó receptjeikben egy dolog még biztosan közös a fantasztikus ízeken kívül: mindegyik a szénhidrátcsökkentett BakeFitt bagetteket veszi alapjául.
Előfordul, hogy az embernek sem energiája, sem ideje nincs sok időt eltölteni a konyhában, mégis ízletes vacsorára vágyik. De olyan is, hogy utazáshoz, vagy a gyereknek az iskolába szeretne valami egyszerre finom és laktató ételt készíteni, gyorsan. Erre tökéletes megoldás a szendvics, amit sajnos még mindig sokan a sonka plusz lapkasajt kombinációval azonosítanak.
Egy szendvics azonban ennél sokkal több is lehet: egyszerre ízletes, tápláló, és egészséges is. Hogy ezt be is bizonyítsuk, megkértük a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztbloggereit, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat, és állítsák össze álmaik szendvicsét a Fornetti BakeFitt termékekből. Így született meg az alábbi három recept, amelyek segítségével biztosan sikert arathatunk a családunk körében.
_________________
1. Breakfast Lover Lili: Olaszos bresaola bagett
Kulcsár Lili, gasztroblogger, világutazó és ez az egyszerű, de annál izgalmasabb olaszos receptjén is meglátszik, amelynek fő alapanyaga a teljes kiőrlésű BakeFitt bagett.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A bagettet félbevágjuk és mindkét oldalát megkenjük vékonyan pesztóval. Az alsó részére tesszük a bresaolát, ezt az olasz különlegességet, ami lényegében szárított marhahús intenzív színnel és füstös, édeskés aromával. Ehhez tökéletesen illik a mozzarella semleges íze, így ezzel is megpakoljuk a szendvicsünket, végül pedig jöhet a rukkola. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összecsukjuk a szendvicset és élvezzük az ízek harmóniáját.
_________________
2. A Kreatív séf: Teriyaki csirkés szendvics:
A kreatív séf blog szerzője, Debreceni Zoltán, szakács, gasztronómiai szaktanácsadó, kezdő ételfotós és blogger, aki jelenleg az ország egyik legjobb Michelin-csillagos éttermében dolgozik hidegkonyhás pályafőnökként. A Fornetti BakeFitt bagettjéből egy csirkés szendvicset kreált, kifejezetten az ázsiai konyha rajongóinak.
Hozzávalók:
• 1 db Fornetti BakeFitt teljes kiőrlésű vagy magvas csavart bagett
• 20 dkg csirkemell filé
• 1 üveg jó minőségű teriyaki szósz
• 1 üveg jó minőségű BBQ szósz
• 10 g fekete szezám mag
• 10 g szezám mag
• 2 tojás
• 1/2 citrom leve és héja
• 1/2 lime leve és héja
• piros chili paprika
• frissen őrölt bors
• só
• olíva olaj
• 200 ml szőlőmag olaj
• 1 teáskanál dijoni mustár
• 1 csokor menta
• 1 csokor thai bazsalikom
• 1 csokor koriander
• 1 csomag marinált gyömbér
• 1 szál újhagyma
Előkészítés:
Kezdjük a csirkével. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon körbe sütjük, ezt követően pedig 160 fokos sütőben 75 fokos maghőmérsékletig készítjük. A szárnyasok esetében ez az a hőfok, ahol a mikroorganizmusok már elpusztulnak és a hús kellően omlós és szaftos marad. Ha elkészült, vágjuk nagyon vékony hosszanti szeletekre. Majd 3-4 evőkanál teriyaki szószt keverjünk el ugyanennyi bbq szósszal, adjunk hozzá pirított fekete és fehér szezámmagot, majd jól forgassuk át benne a csirkeszeleteket és hagyjuk állni körülbelül 1-2 órát.
A majonéz elkészítéséhez 1 egész tojást és 1 sárgáját törjünk bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a mustárt, a citrom és a lime levét és héját, egy csipet sót és egy kevés őrölt borsot, ezeket keverjük el és folyamatos gyors keverés mellett szépen lassan csurgassuk hozzá a szőlőmag olajat. Az elkészült majonézünket ízesítsük egy kevés finomra vágott chili paprikával.
A fűszereket mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Karikázzuk fel az újhagymát, keverjük össze a zöld fűszerekkel és egy kevés finomra vágott chilivel, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
Összeállítás:
A bagettet kevés olívaolajon pirítsuk meg egy forró serpenyőben, vágjuk félbe, majd mindkét vágott felét kenjük meg vékonyan a majonézzel, és fedjük be a hússzeletekkel. A húsra jöhet a marinált gyömbér arra pedig a fűszersaláta és végül a bagett másik felével tesszük fel a képzeletbeli koronát erre a nagyszerű és laktató szendvicsre.
_________________
3. Városi Konyha: Kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal
Vermes Viki, a Városi Konyha blog szerzője azt állítja magáról, hogy se nem szakács, se nem gasztroblogger, mégis elképesztő ételköltemények kerülnek ki a kezei alól, mégpedig azért mert szenvedélye a főzés, szeret jókat enni és ezt másokkal is megosztani. A Fornetti szendvicsek megálmodásakor szerette volna, ha azok tükrözik az ízlését és követik az egészségtudatos vonalat is, így született meg ez a kakukkfűvel megbolondított különlegesség.
Hozzávalók
Elkészítés
A ricottát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és keverjük össze. Tegyük félre, hogy az ízek kellőképen összeérjenek.
Az őszibarackot mossuk meg, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magját, majd vágjuk gerezdekre. Az előkészített szeleteket tegyük egy forró grill serpenyőbe, vagy elektromos grillre, és süssük meg. Ha kész, tegyük egy tálba, és csurgassunk rá mézet.
A bagettet hosszában vágjuk félbe, az alsó felét kenjük meg a fűszeres ricottával. Fektessük rá a sült őszibarackot, majd tegyük rá a bagett felső részét.
A bloggerek receptjei és fotói az alábbi linkeken is megtalálhatók:
http://akreativsef.blog.hu/2017/08/03/szendvicset_ebedre_lazacos_avokadokremes_szendvics