Hírek
Gasztrobloggerek

Gasztrobloggerek készítettek BakeFitt alapú szendvicsrecepteket

Olaszos bresaola bagett, teriyaki csirkés valamint a kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal - a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztrobloggerei 2017 augusztusában a  Fornetti segítségével megmutatták, hogy egy szendvics jóval több lehet a sonka plusz lapkasajt kombinációjánál. Az ínycsiklandozó receptjeikben egy dolog még biztosan közös a fantasztikus ízeken kívül: mindegyik a szénhidrátcsökkentett BakeFitt bagetteket veszi alapjául.

Előfordul, hogy az embernek sem energiája, sem ideje nincs sok időt eltölteni a konyhában, mégis ízletes vacsorára vágyik. De olyan is, hogy utazáshoz, vagy a gyereknek az iskolába szeretne valami egyszerre finom és laktató ételt készíteni, gyorsan. Erre tökéletes megoldás a szendvics, amit sajnos még mindig sokan a sonka plusz lapkasajt kombinációval azonosítanak.

Egy szendvics azonban ennél sokkal több is lehet: egyszerre ízletes, tápláló, és egészséges is. Hogy ezt be is bizonyítsuk, megkértük a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztbloggereit, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat, és állítsák össze álmaik szendvicsét a Fornetti BakeFitt termékekből. Így született meg az alábbi három recept, amelyek segítségével biztosan sikert arathatunk a családunk körében.

_________________

1. Breakfast Lover Lili: Olaszos bresaola bagett

Kulcsár Lili, gasztroblogger, világutazó és ez az egyszerű, de annál izgalmasabb olaszos receptjén is meglátszik, amelynek fő alapanyaga a teljes kiőrlésű BakeFitt bagett.

Hozzávalók:

  • 1 db Bakefitt teljes kiőrlésű csavart bagett
  • 4 szelet bresaola
  • 4 szelet mozzarella sajt
  • 1 evőkanál pesto
  • 1 marék rukkola

Elkészítés:

A bagettet félbevágjuk és mindkét oldalát megkenjük vékonyan pesztóval. Az alsó részére tesszük a bresaolát, ezt az olasz különlegességet, ami lényegében szárított marhahús intenzív színnel és füstös, édeskés aromával. Ehhez tökéletesen illik a mozzarella semleges íze, így ezzel is megpakoljuk a szendvicsünket, végül pedig jöhet a rukkola. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összecsukjuk a szendvicset és élvezzük az ízek harmóniáját.

_________________

2. A Kreatív séf: Teriyaki csirkés szendvics:

A kreatív séf blog szerzője, Debreceni Zoltán, szakács, gasztronómiai szaktanácsadó, kezdő ételfotós és blogger, aki jelenleg az ország egyik legjobb Michelin-csillagos éttermében dolgozik hidegkonyhás pályafőnökként. A Fornetti BakeFitt bagettjéből egy csirkés szendvicset kreált, kifejezetten az ázsiai konyha rajongóinak.

Hozzávalók:

•             1 db Fornetti BakeFitt teljes kiőrlésű vagy magvas csavart bagett

•             20 dkg csirkemell filé

•             1 üveg jó minőségű teriyaki szósz

•             1 üveg jó minőségű BBQ szósz

•             10 g fekete szezám mag

•             10 g szezám mag

•             2 tojás

•             1/2 citrom leve és héja

•             1/2 lime leve és héja

•             piros chili paprika

•             frissen őrölt bors

•             só

•             olíva olaj

•             200 ml szőlőmag olaj

•             1 teáskanál dijoni mustár

•             1 csokor menta

•             1 csokor thai bazsalikom

•             1 csokor koriander

•             1 csomag marinált gyömbér

•             1 szál újhagyma

Előkészítés:

Kezdjük a csirkével. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon körbe sütjük, ezt követően pedig 160 fokos sütőben 75 fokos maghőmérsékletig készítjük. A szárnyasok esetében ez az a hőfok, ahol a mikroorganizmusok már elpusztulnak és a hús kellően omlós és szaftos marad. Ha elkészült, vágjuk nagyon vékony hosszanti szeletekre. Majd 3-4 evőkanál teriyaki szószt keverjünk el ugyanennyi bbq szósszal, adjunk hozzá pirított fekete és fehér szezámmagot, majd jól forgassuk át benne a csirkeszeleteket és hagyjuk állni körülbelül 1-2 órát.

A majonéz elkészítéséhez 1 egész tojást és 1 sárgáját törjünk bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a mustárt, a citrom és a lime levét és héját, egy csipet sót és egy kevés őrölt borsot, ezeket keverjük el és folyamatos gyors keverés mellett szépen lassan csurgassuk hozzá a szőlőmag olajat. Az elkészült majonézünket ízesítsük egy kevés finomra vágott chili paprikával.

A fűszereket mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Karikázzuk fel az újhagymát, keverjük össze a zöld fűszerekkel és egy kevés finomra vágott chilivel, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.

Összeállítás:

A bagettet kevés olívaolajon pirítsuk meg egy forró serpenyőben, vágjuk félbe, majd mindkét vágott felét kenjük meg vékonyan a majonézzel, és fedjük be a hússzeletekkel. A húsra jöhet a marinált gyömbér arra pedig a fűszersaláta és végül a bagett másik felével tesszük fel a képzeletbeli koronát erre a nagyszerű és laktató szendvicsre.

_________________

3. Városi Konyha: Kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal

Vermes Viki, a Városi Konyha blog szerzője azt állítja magáról, hogy se nem szakács, se nem gasztroblogger, mégis elképesztő ételköltemények kerülnek ki a kezei alól, mégpedig azért mert szenvedélye a főzés, szeret jókat enni és ezt másokkal is megosztani. A Fornetti szendvicsek megálmodásakor szerette volna, ha azok tükrözik az ízlését és követik az egészségtudatos vonalat is, így született meg ez a kakukkfűvel megbolondított különlegesség.

Hozzávalók

  • 1 db Fornetti Bakefitt teljes kiőrlésű csavart bagett
  • 3 evőkanál ricotta
  • fél marék apróra vágott, friss kakukkfű
  • 1 őszibarack
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítés

A ricottát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és keverjük össze. Tegyük félre, hogy az ízek kellőképen összeérjenek.

Az őszibarackot mossuk meg, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magját, majd vágjuk gerezdekre. Az előkészített szeleteket tegyük egy forró grill serpenyőbe, vagy elektromos grillre, és süssük meg. Ha kész, tegyük egy tálba, és csurgassunk rá mézet.

A bagettet hosszában vágjuk félbe, az alsó felét kenjük meg a fűszeres ricottával. Fektessük rá a sült őszibarackot, majd tegyük rá a bagett felső részét.

A bloggerek receptjei és fotói az alábbi linkeken is megtalálhatók:

http://varosikonyha.blog.hu/2017/08/15/fornetti_bakefitt_bagett_szendvicsek_oszibarackkal_es_serrano_sonkaval

http://akreativsef.blog.hu/2017/08/03/szendvicset_ebedre_lazacos_avokadokremes_szendvics

https://www.facebook.com/BreakfastLoverLili/photos/a.625993754221503.1073741828.625963427557869/907213666099509/?type=3&theater

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.